„U FlixBus-u verujemo u viziju ponude pametne i zelene mobilnosti za sve da iskuse svet.“

Sa zadovoljstvom vam predstavljamo našeg godišnjeg pokrovitelja – FlixBus!

FlixBus je mlad prevoznik koji menja način na koji milioni ljudi putuju Evropom tokom protekle 3 godine. Kao kombinacija tehnološke start-ap kompanije, e-trgovinske platforme i prevozničke kompanije, FlixBus je uspeo za kratko vreme da stvori najveću evropsku međugradsku mrežu autobuskih linija.

Zahvaljujući jednostavnom sistemu za rezervacije i razvijenoj mreži linija, putnicima možemo da ponudimo priliku da dožive svet bez obzira na njihov budžet. Ovi autobusi pružaju najviši nivo udobnosti, bezbednosti i odrađeni su po ekološkim standardima. FlixBus-ovi su dokazivo efikasni u smislu potrošnje goriva i emituju izuzetno niske nivoe gasova koji stvaraju efekat staklene bašte.

 FlixBus je osnovan 2013. godine u Minhenu od strane tri mlada preduzetnika. Od te godine ova kompanija kreće sa besprekornim i marljivim radom koji ih je doveo do ovakvih rezultata:

  • Oko 100 miliona putnika je već putovalo sa FlixBus-om
  • 2,500+ destinacija
  •  35 zemalja
  • 400.000+ linija dnevno

Trenutno iza zelenog prevoznika stoji međunarodni tim od skoro 1.000 zaposlenih u Minhenu, Berlinu, Parizu, Milanu, Kopenhagenu i Zagrebu, kao i hiljade vozača autobusa naših partnera iz cele Evrope. Svaki pojedinac daje svoj doprinos da FlixBus svakim danom bude sve bolji. 

Planiraš da kreneš na „bekpekersko” putovanje Evropom? FlixBus je pravi izbor za tebe. Po najpovoljnijim cenama nudi ti opuštenu, praktičnu, povoljnu i direktnu uslugu autobuskog prevoza. Zahvaljujući informacijama o autobuskim stanicama, ažuriranom i aktuelnom redu vožnje koji su dostupni u realnom vremenu, uslužnom osoblju i ljubaznim vozačima, ne moraš da brineš ni o čemu. Zbog njihovog jedinstvenog poslovnog modela i inovativne tehnologije, brzo su uspostavili jednu od najvećih mreža za međugradsku mobilnost na svetu – a njihovo putovanje je tek počelo. 

Hvala FlixBus-u na ukazanom poverenju i podršci koju nam pruža!

Tetra Pak – Štiti što je dobro

Tetra Pak je svoje poslovanje u Srbiji započeo 1963. godine sa dolaskom prve mašine za pasterizovano mleko. Kompanija je unela novine  i nove standarde u tehnologiji obrade hrane i pakovanja na našem tržištu. Od samog početka Tetra Pak brine o sveukupnom dobru za svoje kupce, zaposlene, saradnike, kao i za životnu zajednicu u kojoj svi boravimo. Doprinos ove kompanije razvoju i rastu industrije mleka i bezalkoholnih pića u Srbiji se ne može osporiti. Tetra Pak  je danas vodeći proizvođač aseptične ambalaže za mleko, sokove i nektare kod nas. Bezbednost hrane i visokokvalitetno pakovanje su uvek prioritet. Osim profitabilnog poslovanja koji je proizvod dugogodišnjeg rada i inoviranja, društveno odgovorno poslovanje je, takođe, jedna od glavnih težnji ove kompanije. To dokazuje i podrška deci u raznim institucijama u Gornjem Milanovcu i u Beogradu tokom godina.

Svoju odgovornost najviše pokazuje kroz brigu o očuvanju životne sredine.

U sastavu Tetra Pak ambalaže preovlađuje biljni material, jer biljke dok rastu  apsorbuju CO₂ čije prisustvo doprinosi uticaju na klimatske promene. Većina pakovanja sadrži više od 70% kartona od drvenih vlakana.

Teži se  upotrebi  najmanje moguće količine tankog sloja plastike u sastavu ambalaže da bi sadržaj bio bezbedan i zaštićen, i sa druge strane, uklanjanja se plastika na bazi fosila gde god je moguće.

Tetra Pak Srbija 2012. godine u saradnji sa partnerima  otvara prvo postrojenje za reciklažu višeslojne kartonske ambalaže.

Danas su njihova pakovanja napravljena od visoko kvalitetnih, jakih papirnatih vlakana koja se mogu više puta reciklirati.

Hvala Tetra Pak-u, našem godišnjem pokrovitelju na doprinosu očuvanju životne zajednice i drušvu. Poslovanje zasnovano na kvalitetu i inoviranju, u kombinaciji sa brigom o okolini se uvek prepoznaje i ceni.

Otvorene prijave za ,,Beogradske dane inženjera”

Petnaestu godinu zaredom, Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd, organizuje projekat ,,Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd 2022”, koji će biti održan od 24. do 27. marta. Projekat se sastoji iz dva dela, takmičarskog i edukativnog. Takmičenje je timskog karaktera i obuhvata dve kategorije: inovativni dizajn, koji se ove godine održava po prvi put, kao i studiju slučaja.

U okviru takmičarskog dela projekta biće održana lokalna runda Evropskog BEST inženjerskog takmičenja, a pobednici će dobiti priliku da se takmiče u regionalnoj i finalnoj rundi, u Mariboru i Zagrebu, redom. Takmičenje EBEC Beograd namenjeno je studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Edukativni deo projekta biće započet  Sajmom inovacija, 24. marta, na kom će biti predstavljeni neki od aktuelnih projekata iz sveta inženjerstva. Sajam će se održati na Mašinskom fakultetu, i otvoren je za sve zainteresovane. Drugi dan projekta je posvećen edukativnim radionicama, na koijma će takmičari moći da unaprede svoje veštine potrebne ne samo za takmičenje, već i za svakodnevni život.

Prijve za takmičenje možete izvršiti putem sledećeg linka do 13. marta.

Za više informacija posetite sajt.

Intervju sa kompanijom P3

P3 svoju priču u Srbiji počinje 2006 godine, klijentima pruža usluge razvoja softvera, digitalnih servisa i IT rešenja.

Podržavaju i osnažuju klijente za izgradnju strukture održivog rasta i rada kao i end-to-end rešenja.

Sa kim radite?

“Radimo unutar organizacija i timova na razvoju, implementaciji i praktičnoj primeni inovativnih rešenja složenih tehnoloških izazova. Naši klijenti su transparentni i lideri sa stabilnim poslovanjem koji traže praktična i inovativna rešenja i imaju hrabrosti da dovedu spoljne stručnjake koji mogu pružiti dugoročnu vrednost njihovoj organizaciji.”

Šta radite?

“Naša inovativna primena najboljih tehničkih i menadžerskih praksi postavlja prilagođena rešenja, ne samo na papiru vec i uz stalno vođenje, sve dok se projekat ili proces ne sprovede, a postigne se prava opipljiva vrednost.”

Kako to radite?

“Sa našim pozitivnim razmišljanjem i energičnim P3 duhom kao i neprikosnovenom radnom etikom, mi smo preduzetnici unutar naše kompanije, a sve kako bi našim klijentima pomogli da podignu nivo svog poslovanja u smislu nesvakidašnjih ideja i snažne radne etike.”

P3 kao godišnji pokrovitelj naše organizacije brine o razvoju mladih, čime zavređuje pažnju kod sve većeg broja studenata kako završnih tako i ostalih godina akademskih studija. Hvala na saradnji.

Univerzum

Zadovoljstvo nam je da vas obavestimo da je Univerzitet u Beogradu zajedno sa našim godišnjim pokroviteljem Mozzart Bet pokrenuo biznis akcelerator program– Univerzum.

Univerzum je fokusiran na pružanje edukativne, mentorske i finansijske podrške, a za učešće se mogu prijaviti SVI zainteresovani timovi (formalni i neformalni) u SVIM fazama razvoja inovativnih proizvoda ili usluga.

Program se sastoji iz nekoliko celina, a krajnji cilj je obezbeđivanje inicijalne finansijske i mentorske podrške ODABRANIM timovima, uz mogućnost predstavljanja pred potencijalnim investitorima.

Svi detalji o programu i prijavni formular nalaze se na stranici: https://univerzum.info/ a prijave su otvorene do 17. novembra.

Upoznajte organizacioni tim programerskog takmičenja AIBG 4.0

AIBG Belgrade (Artificial Intelligence BattleGround Belgrade) je intenzivno studentsko programersko takmičenje na polju veštačke inteligencije, koje se ove godine održava 10. i 11. decembra

Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta iz cele Srbije, sa ciljem da im pružimo priliku da pokažu svoje znanje i prošire svoje iskustvo u oblastima veštačke inteligencije i programiranja.

Predstavljamo vam tim koji će učiniti da se AIBG Belgrade,  prvo programersko takmičenje, timskog karaktera, sa temom veštačke inteligencije u Srbiji uspešno realizuje i ove godine:

Ana Stevanović – Glavni organizator, studentkinja Arhitektonskog fakulteta

Branislav Dragićević – Koordinator takmičenja, student Matematičkog fakulteta i Računarskog fakulteta

Lenka Milošević – Koordinator za informacione tehnologije, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka

Mila Simić – Koordinator za odnose sa javnošću, studentkinja Mašinskog fakulteta

Veljko Nešić – Koordinator za odnose sa kompanijama, student Fakulteta organizacionih nauka

Natalija Branković – Koordinator za logistiku, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka

Sara Tešić – Koordinator za publikacije, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka

Zahvalnost dugujemo i kompaniji GTC, koja nam je obezbedila da naš tim predstavimo u najboljem svetlu. 

Za više informacija pratite sajt aibg.best.rs i društvene mreže BEST Beograda.

‘Oće neko u BEST?

Ukoliko si student nekog od tehničko-tehnoloških, prirodno-matematičkih fakulteta ili farmacije i spreman si da se razvijaš u pozitivnoj atmosferi, okružen kreativnim ljudima, ovo je pravo mesto za tebe.

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd, otvara poziv za nove članove!

BEST (Board of European Students of Technology) je neprofitna i apolitična evropska organizacija koja ti daje priliku da unaprediš svoje veštine i sposobnosti i stekneš nezaboravna iskustva u radu na projektima. 

Ako želiš da volontiraš na različitim projektima tu je pregršt timova i prilika. Komunikacija sa kompanijama i medijima, organizovanje druženja, osmišljavanje publikacija, rad u različitim programima su samo neke od ključnih veština za studente koje BEST Beograd nudi.

Vrednosti koje BEST neguje su fleksibilnost, prijateljstvo, zabava, napredovanje i učenje. 

Prilike koje nudi volontiranje su gotovo neograničene. Jedna od njih je izlazak iz svoje zone komfora u pozitivnom i kreativnom okruženju. Takve aktivnosti ti pomažu da sklapaš nova i kvalitetna poznanstva.

Ali to nije sve, Evropa nas zove – putovanja su važan deo BEST-a, budi siguran/sigurna da će širom Evrope imati ko da te ugosti i od koga možeš nešto da naučiš.
Učlanjenje kreće 27. septembra i završava se 7. oktobra.

Za više informacija, prati naše društvene mreže, a do tada znaj da te forma željno iščekuje na našem sajtu u sekciji “Učlani se”!