Pitaš se kako da svoje studentske dane učiniš zabavnijim, da stekneš nove prijatelje i unaprediš svoja znanja i veštine?
Na pravom si mestu!

Jedna od najvećih studentskih porodica otvara za tebe svoja vrata. BEST ti daje mogućnost da učestvuješ u realizaciji radionica, akademskih seminara, inženjerskih i programerskih takmičenja, da putuješ i upoznaješ BEST-ovce iz drugih država.

Ako želiš da napreduješ, pronađeš svoje polje interesovanja kroz rad u različitim timovima u BEST-u i vidiš kako tvoj rad doprinosi zajednici, pridruži nam se! 

 

Prijave su zatvorene!

Vidimo se u martu!

   

  Često postavljena pitanja

  BEST (Board of European Students of Technology) predstavlja neprofitnu, apolitičnu i volontersku studentsku organizaciju, čiji je glavni cilj unapređenje studenata, njihovih znanja i veština kroz osnaživanje različitosti. BEST Beograd nije jedini grad u kome BEST kao internacionalno telo ima svoje sedište, već se BEST sastoji od 86 lokalnih BEST grupa (LBGs- Local BEST Groups) u 30 zemalja Evrope.

  BEST organizacija dva puta godišnje otvara svoja vrata novim članovima, u martu i oktobru. Zainteresovani studenti mogu popuniti formu za prijavu nakon čega ih očekuje intervju sa koordinatorom za ljudske resurse i studija slučaja. Kandidati koji prođu i administrativni deo postaju članovi organizacije i dobijaju zvanje obzervera.

  Svi studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu motivisani za rad i lični razvoj — pojedinci koji žele da unaprede svoja znanja i stečena iskustva, a uz to da se dobro zabave i prošire krug prijatelja.

  Znanje engleskog jezika je potrebno samo za određene pozicije u okviru organizacije, ali nije preduslov za članstvo u organizaciji.

  Prilikom učlanjenja ne postoji selekcioni proces, intervjui su informativnog karaktera.

  Članstvo u organizaciji je fleksibilno i shodno tome svaki član samostalno bira kada i u kojoj meri će se angažovati. Dostignuća pojedinaca i ostvareni napredak zajedno sa znanjima koja stiču direktno su proporcionalni uloženom trudu i zalaganju u aktivnostima organizacije.

  Cilj studentske organizacije BEST Beograd jeste pružanje neformalnog obrazovanja kroz organizaciju projekata za domaće i internacionalne studente, prisustvo na raznim simpozijumima, radionicama i seminarima, timski rad ali i lični razvoj.

  BEST otvara vrata svim članovima da na različite načine upoznaju kulturu i običaje drugih naroda širom Evrope, a da pritom na taj način steknu prijateljstva i nove veštine kroz različit sadržaj koji se nudi kao što su BEST-ovi kursevi, regionalni sastanci i još puno toga.

  U BEST-u možeš na razne načine da pomogneš u organizaciji projekata tako što ćeš biti na nekoj od pozicija u organizacionom timu, asistent nekoga ko je u organizacionom timu ili u timu pri projekatu. Takođe možeš biti i član godišnjih timova, o kojima možeš više pročitati ovde. Pored ovih uloga čekaju te još mnoge druge, zato čekamo tvoju prijavu!