Naš XIV rodjendan!

U petak, 22. decembra, proslavili smo 14. rođendan naše organizacije!
BEST Beograd je punopravni član Board of European Students of Technology (BEST) od 2004. godine i trenutno brojimo preko 250 članova, studenata Univerziteta u Beogradu.

Da su prijateljstvo, zabava, učenje, unapređivanje i fleksibilnost vrednosti koje čine BEST kao organizaciju, najbolje je to objasnila Milena, alumni član naše organizacije:

“Zamoliše me da napišem par reči za post…
Kasnim, jer nisam mogla da ih sastavim…
Priznajem svoj poraz, mada je teško pao.

Videla sam ih u petak, slavili su rođendan, – svoj naravno! Iako nisu, svi su slavili kao da su rođeni toga dana. Nisu me oduševili, zapravo to su ljudi od kojih me ništa ne može iznenaditi. Više se i ne postavlja pitanje “Kako ćemo?”, već “U koliko počinjemo?”. To su studenti i ništa ih ne bi izdvojilo iz gomile koju poznajete, na prvi pogled, naravno. Preko dana, oni će nositi gajbe i dolaziti izlizanih majici sa rančevima na leđima. Ima svakavih, cvikeraša, moderno podšišanih, onih sa zalizanom kosom na stranu. Genija, – onih malo manje… Skupina najrazličitijih, ali sa istim ciljem. Oni zapravo boluju od svoje energije, i to opasno.

Kada bi ih videli kako pripremaju neke od svojih događaja, verovatno bi vam bilo smešno. Omakla bi se i poneka opaska u stilu “Jadni mi, ako ovako izgledaju budući iženjeri!”. Nećete razumeti ako niste prošli, nemojte ni pokušavati. Za dva sata, od nosača gabica, čistačica, šankera… oni postaju organizatori jednih od najvećih događaja koje studenti mogu organizovati. Nakon par meseci priprema i znoja, oni će smelo toga dana obući svoja odela, obuti svoje cipele i štikle i iskoračiti ispred vas. Od svega, vi ćete videti samo taj glamur. Mada, navikli su oni na to, pošto im i onako ocenjuju samo krajnje rešenje, nema između, samo tačno ili netačno. To su budući inženjeri, oni izistinski, i to iz 18 različitih disciplina.

Mašina, ona prava pravcata – centrifugalna sila …
i samo se okreće, a tako je već 14 godina unazad.
Srećan rođendan dragi moji!”

Similar Posts