10 godina BEST design WEEK-a

 U današnje vreme kada je ekspanzija kompanija preuzela maha, bitno je istaći svoj brend na pravi način. Više nego ikada ranije, potrebno je posvetiti se brendiranju i vizuelnom identitetu. Udruženje studenata tehnike Evrope – Beograd je pre deset godina shvatilo značaj brendiranja i dizajna u poslovnom svetu, i rešilo da ponudi komplementarnu edukaciju svim studentima koji žele da se bave grafičkim i web dizajnom.

Godinama unazad, BEST design WEEK je najposećeniji seminar dizajna, brendiranja i fotografije, a nastao je iz želje da se studentima pruži mogućnost da steknu nove veštine iz oblasti grafičkog dizajna i web dizajna. Od njegovog nastanka 2010. godine, članovi Udruženja studenata tehnike Evrope – Beograd su radili na unapređenju i usavršavanju seminara, kako bi kolegama omogućili predavače eksperte i podigli projekat na viši nivo. Zahvaljujući idejama organizacionog tima, prošlogodišnji BEST design WEEK seminar obogaćen je za još jednu oblast – fotografiju. Preko 100 učesnika imalo je mogućnost da pohađa početni ili napredni kurs digitalne fotografije, kao i web dizajna i grafičkog dizajna.

Tokom šest dana radionica u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka, gde je održan prošlogodišnji BDW, studenti koji su pohađali kurs web dizajna su imali priliku da steknu tehnička znanja o HTML-u, CSS-u, osnovama izrade web sajta, a svo znanje su primenili na praktičnom zadatku. Učesnici kursa o grafičkom dizajnu svoju ideju su realizovali pomoću softvera poput Adobe Photoshop-a i Adobe Illustrator-a, a ljubitelji digitalne fotografije su savladali kompoziciju u fotografiji i poboljšali svoje fotografske sposobnosti.

Pored interaktivnih radionica, prvi put ove godine održan je i niz predavanja pod nazivom „Design Insight” kome su mogli da prisustvuju i studenti koji nisu učesnici seminara. Design Insight je koncipiran kao skup predavanja o dizajnu, alatima i tehnologijama koje doprinose inovacijama na ovom polju. Zainteresovani studenti su imali priliku da čuju predavanja istaknutih ličnosti iz oblasti dizajna i arhitekture, poput Andreja Josifovskog, Željka Lončara, Ivana Umiljevića, Monike Lang i Ivane Džamić poznate kao Dživ.

U godini jubileja BEST design WEEK-a, nažalost projekat neće biti organizovan za eksterne studente već će se deseti rođendan obeležiti u krugu BEST porodice. Članovi organizacije marljivo rade na unapređenju ovog projekta i veruju da će zainteresovanost studenata sledeće godine premašiti sva očekivanja.

Similar Posts