Misija organizacije – Developing students

Dugogodišnje postojanje studentske organizacije BEST ostavlja za sobom mnoge uspešne i ostvarene studente. Članstvo u ovoj organizaciji predstavlja idealnu pripremu za buduće radno okruženje i donosi znanja i iskustva koji prave razliku. Studenti su u prilici da se kroz rad na velikim projektima, kao vođe ili članovi tima oprobaju u različitim ulogama i time steknu veštine kojima grade svoju ličnosti i ispunjavaju svoje radne biografije.

U savremenom svetu obrazovanja svesni smo važnosti uključivanja studenata, pored fakultetskih, u što širi spektar vannastavnih aktivnosti koje imaju veliku ulogu u razvoju mladih. BEST predstavlja podršku za svakog studenta tehnike koji želi da se razvija i ostvaruje svoj entuzijazam u dinamičnom i izazovnom okruženju pružajući mu šansu da pokaže ali i otkrije svoje kvalitete aktivnim učešćem na projektima. Projekti daju priliku motivisanim studentima da izaberu aktivnosti u kojima žele da se oprobaju gde stiču radnu etiku i odgovornost.

BEST ohrabruje studente da prošire svoju zonu komfora i razvijaju samopouzdanje kroz komunikaciju sa ostalim članovima i mnogobrojnim učesnicima projekata. Timski duh, jednakost i zajedništvo doprinose uspešnosti organizacije i njenom ugledu na internacionalnom nivou.

Studentska organizacija BEST pruža priliku za razvoj međuljudskih odnosa kroz mnoga formalna i neformalna druženja koja obeležavaju period studiranja i čine ga bogatijim, lepšim i lakšim. Sastanci, motivacioni vikendi, druženja u prirodi i izlasci nezaboravan su i neizostavan deo svakog BEST-ovanja.

BEST pomaže studentima da razviju internacionalni način razmišljanja, da bolje razumeju druge kulture i društvai da razviju mogućnosti za rad u internacionalnom okruženju. Organizovanje kulturnih razmena i učešće na njima studentima donosi mogućnost da steknu prijateljstva za ceo život ali i da obogate svoja znanja kroz učenje i zabavu. BEST kreira mogućnosti za lični razvoj studenata i podržava ih u dostizanju njihovog punog potencijala.

Autor teksta: Jovana Luković

Similar Posts