|

Hakaton za srednjoškolce

Udruženje studenata informatike FONIS po drugi put organizuje projekat Hakaton za srednjoškolce koji je osmišljen tako da učenike srednjih škola podstakne da se upuste u svet informacionih tehnologija i pruži im početno znanje o programskoj logici, jezicima i pisanju programskih kodova. Ove godine se hakaton organizuje 7. decembra na Fakultetu organizacionih nauka. 

Projekat se sastoji iz četiri dela: testa, radionica, projektnog zadatka i samog hakatona. Timovi sastavljeni od tri ili četiri člana prvo rade onlajn test znanja. Najboljih 16 timova prolaze u sledeći krug, odnosno, stiču uslov da prisustvuju radionicama. Radionice će se održati na Fakultetu organizacionih nauka gde će srednjoškolci proći kroz osnovne as- pekte znanja koje im je potrebno. Na osnovu radionica se timovima daje projektni zadatak, a za hakaton se kvalifikuje osam timova koji ga budu najbolje uradili. Hakaton prestavlja dvadesetčetvoročasovno takmičenje u programiranju na kome će učenici srednjih škola imati priliku da primene naučeno i probaju da reše zadati problem, istovremeno se družeći sa svojim vršnjacima sličnih interesovanja. 

FONIS je studentska organizacija koja okuplja buduće IT stručnjake u cilju učestvovanja na stručnim predavanjima, kursevima, takmičenjima i seminarima, rada na projektima, kao i ostvarivanja stručnih praksi u oblasti informacionih tehnologija. 

Prijave za Hakaton za srednjoškolce su otvorene od 25.10. do 10.11, a pravo na učešće imaju svi srednjoškolci na teritoriji Republike Srbije. 

Više informacija o samom takmičenju i prijavi možete pronaći na sajtu http://hzs.fonis.rs.

Similar Posts