|

Otvoren konkurs za petu generaciju programa za razvoj najboljih studentskih ideja

Od ideja koje pružaju zabavu, kao što je escape room u kutiji, do ozbiljnijih, kao što je uređaj za komuniciranje među ekstremnim sportistima. Platforme na kojima možete iznajmiti uređaj ili naći najboljeg čuvara za vašeg ljubimca. Softver koji vam omogućava da proširite svoj uticaj na društvenim mrežama. Aplikacija koja vam pomaže da se lakše nosite sa astmom ili druga koja vas navodi do željenog proizvoda u supermarketu. 

Različiti problemi sa kojima su se suočili studenti, postali su inovativna rešenja koja su startup timovi razvili tokom besplatnog mentorskog programa u Startup centru, na Ekonomskom fakultetu. Sada imate priliku da pretvorite svoje rešenje u biznis, jer su prijave za novu generaciju otvorene od 12. septembra do 26. septembra u 23:59, 2019. godine. 

Kroz tromesečni mentorski program studenti prolaze kroz niz predavanja i radionica, od toga kako najbolje oblikovati svoju ideju u minimalni proizvod, razgovarati sa potencijalnim klijentima i odrediti svoje tržište, do kreiranja vizuelnog identiteta i marketing strategija. Svoja iskustva i znanja prenose eksperti iz različitih oblasti, a svaki tim dobija svog mentora koji im pruža podršku. Do sada je kroz program prošlo 15 timova, odnosno preko 70 studenata. Više o timovima možete pogledati na zvaničnom sajtu.

Konkurs je otvoren za studente svih fakulteta koji imaju inovativnu ideju i tehnološko rešenje, ali ne znaju kako da je pretvore u biznis. Uslovi za timove jesu da je bar jedan član sa Ekonomskog fakulteta, oko čega možete dobiti pomoć (više informacija putem info@startupcentar.rs). 

Pored toga što je učešće besplatno, mentorski program Startup centra ne uzima nikakav udeo u vašem startupu. Zato – ukoliko ste okupili tim, imate ideju i spremni ste da od nje napravite biznis, trk na popunjavanje prijave! Za preuzimanje Business Model Canvas i Customer Interview obrasca kontaktirajte nas na: info@startupcentar.rs .

Similar Posts