Godinu dana od BEST kursa – You are what you eat

Kao što već znate, BEST u toku godine organizuje različite projekte, poput hakatona, takmičenja i radionica. Ali među njima je i jedan veoma poseban projekat koji studentima pruža mogućnost da putuju, provedu oko 10 dana u nekom od gradova Evrope, upoznaju prijatelje iz različitih država, kao i da unaprede svoja znanja iz različitih oblasti. Projekat o kojem pričamo je međunarodni akademski seminar, poznatiji kao BEST kurs.

BEST kursevi se sastoje iz dve glavne celine – edukativne i društvene.
U toku edukativnog dela, učesnici prisustvuju predavanjima koja mogu držati kako profesori sa Univerziteta, tako i predstavnici kompanija. Poslednjeg dana kursa, studenti polažu završni ispit kako bi se testiralo znanje koje su stekli u toku samog projekta. 
Ali ovo ne predstavlja jedini “edukativni” deo projekta, zato što u toku brojnih društvenih aktivnosti, studenti imaju priliku da upoznaju različite kulture i tradicije zemalja Evrope.

Pre godinu dana, lokalna grupa BEST Beograd je organizovala petnaesti po redu kurs u Beogradu, i to na temu “You are what you eat”.  Ne postoje reči kojima bismo mogli da opišemo celo to iskustvo i sve nezaboravne trenutke koje smo proživeli! Imali smo tu čast da ugostimo 25 kolega (sada već naših prijatelja) iz 16 zemalja Evrope, i da im na najbolji način prikažemo tradiciju i kulturu Srbije, lepote Beograda, ali i da zajedno sa njima odemo na vikend putovanje u Novi Sad.

Plesali smo kolo ispred zgrade skupštine, uživali u boemskom duhu dok smo večerali u Skadarliji, igrali i pevali u Knez Mihajlovoj i na Kalemegdanu…Na kraju, svi učesnici su položili završni ispit i pokazali nam da su zaista stručni u oblasti nauke o hrani.

U toku svečanog zatvaranja, gledali smo završni video o kursu, i rečima je skoro nemoguće opisati taj osećaj kada smo shvatili da se bliži kraj ovom projektu. Mnogi od nas su imali suze u očima jer nismo želeli da prihvatimo tu činjenicu, ali takođe smo se i smejali setivši se svih tih nezaboravnih trenutaka. Najlepša stvar u vezi ovog kursa jeste što čak i sada, godinu dana od završetka projekta, i dalje planiramo ponovne susrete i druženja širom Evrope. E to je magija BEST kurseva – zato što čak i kada se završe, uvek znamo da imamo dobre prijatelje širom Evrope i da ih u svakom trenutku možemo posetiti.

Organizacioni tim BEST kursa u Beogradu želi da se zahvali svima koji su učestvovali u ovoj nezaboravnoj pustolovini!

Similar Posts