BEST predstavlja dinamično orkuženje koje podstiče studente na poštovanje i razumevanje drugih. Uvažavanje različitih kultura i društava kreira okruženje koje pruža podršku mladim ljudima da razviju svoje potencijale i deluju odgovorno.

Pored svoje, bitno je poznavati kulture i običaje drugih zemalja jer obrazovanje je nešto što se ne stiče isključivo na fakultetu. Svaki čovek predstavlja nepresušan izvor informacija a svako novo iskustvo nas čini bogatijima. Upoznavanjem novih ljudi pružamo sebi šansu da sagledamo druge uglove razmišljanja i da naučimo nešto novo. Neko je nekada rekao: “Ukoliko želiš da sebi produžiš život, svaki dan nauči nešto novo ili upoznaj novu osobu”. Ima istine, zar ne?

Upravo internacionalni karakter organizacije daje studentima šansu da prošire svoje vidike i upoznaju razne delove sveta kroz putovanja, kurseve, edukacije i druženja. BEST predstavlja idealno mesto koje objedinjuje studente različitih kultura, nacionalnosti i veroispovesti i čini da se svaki član oseća prihvaćeno i kao deo jedne velike porodice.

Međusobna podrška studenata i uzajamno poštovanje su obeležje BEST-a. Biti deo ove organizacije znači nikad ne biti sam ili usamljen. Članovi su pomoć, podrška i oslonac jedni za druge. BEST omogućava pojedincu da upozna sebe kroz komunikaciju i rad sa različitim ljudima.

Tolerancija i kreativno mišljenje je nešto čime se svaki član BEST-a može pohvaliti. BEST teži razvoju studenata kroz unapređenje načina razmišljanja, razvoj empatije i boljeg razumevanja drugih.

Autor teksta: Jovana Luković