Moj (budući) posao – Kako da stekneš praktično znanje bez dana prakse

Moj (budući) posao je projekat koji ima za cilj ima realno predstavljanje poslova mladima, kroz seriju modernih, sažetih i zanimljivih Youtube video snimaka. Za samo deset minuta mladi mogu dobiti odgovor na sva važna pitanja koja su ikada imali o izboru budućeg zanimanja i životnog puta.

Postoji li pouzdaniji način da otkriješ kako izgleda tvoj budući posao nego putem iskrene reči osobe koja se tim poslom zaista bavi? Upravo zbog toga smo pozvali veliki broj stručnjaka iz privrede, kako bi nam pružili odgovore na četiri ključna pitanja koja sumiraju celokupan posao kojim se bave i sve važne pojedinosti koje bi mlade mogle interesovati. Najbolji u svojim profesijama pružaju odgovor na sledeća pitanja:

  • Čime se baviš?
  • Kako izgleda tvoj radni dan?
  • Da li radiš samostalno ili u timu?
  • Kako se dolazi do tvog posla?

Opisi posla su tu da otkriju koje su prednosti, ali i mane posla kojim ćeš se baviti u budućnosti. Najvažnije od svega, čućeš i konkretne savete i iskustva kako se zaposliti na ovoj poziciji i da li ti je na tom putu potrebno neko formalno ili neformalno obrazovanje, obuke ili polaganje državnih ispita?

Veljkovic dr Saša      jelena-pacov

Uz želju da i sami otkrijemo odgovore na ova pitanja, Beleške su pokrenule projekat “Moj (budući) posao”. Novi video snimci sa transkripcijom izlaze svake nedelje u 20h na:

Studenti i srednjoškolci u vas gledamo. Znamo da izbor budućeg posla i zanimanja nije lak. Moj (budući) posao je tu da vam ovaj proces olakša!

Više informacija o samom projektu možete dobiti na sledećem linku!