Fondacija Novak Đoković i Original magazin organizuju konferenciju ˝Originalni razgovori˝, koja će i ove godine pružiti priliku studentima da usavrše svoje profesionalne veštine kroz simulacije razgovora za posao, kao i savete kako napisati dobar CV i na koji način predstaviti sebe tokom razgovora.

Više od 150 mladih imaće jedinstvenu priliku da se susretne sa celokupnim procesom intervjua za posao ili nađe prvo zaposlenje 22. februara na HR konferenciji „Originalnirazgovori”, koju organizuju magazin Original i Fondacija Novak Đoković. Kako napisati dobar CV i motivaciono pismo i šta je važno istaći tokom razgovora za željenu poziciju, kandidatima će približiti HR menadžeri iz vodećih kompanija iz zemlje i regiona. Prijave su otvore ne na sajtu originalmagazin.com i trajaće do popunjavanja mesta.

U okviru oglasa za traženu poziciju, svaka kompanija će naglasiti za kojim poslovnim profilima ima potrebu i šta od kvalifikacija je potrebno da ispunjava. Simulacija intervjua na konferenciji sastojaće se iz stručne analize nastupa učesnika, ali i konkretnih saveta HR stručnjaka o tome kako da usavrše svoje profesionalne veštine.

Drugi po redu Originalni razgovori namenjeni su mladim ljudima između 22 i 30 godina, studentima završnih i master studija i onima koji prave prve korake u profesionalnoj karijeri, sa željom da ojačaju svoje veštine tokom razgovora za posao. Tokom prethodne konferencije neki od učesnika su dobili i prvo zaposlenje.

Kompanije čiji će HR menadžeri intervjuisati prijavljene kandidate su: Direct media, Adecco, Adacta,Vojvođanska banka, Pepsico, Deloite, Delta Holding, Medigroup, Koka Kola, Ringier, Sitel, Unicef, L’oreal, E Front, Continental, Hilton, Grundfosimnogidrugi. Učesnici Originalnih razgovora ući će u bazu kandidata za zaposlenje svih 30 kompanija koje učestvuju na konferenciji.