Ja sam Olivera, predsednik Udruženja studenata tehnike Evrope – Beograd, odnosno lokalne BEST grupe u Beogradu. 

Imam 21 godinu, studiram, izlazim, imam razna interesovanja i hobije. Idem na sastanke, pravim planove, pratim razvoj BEST-ovih projekata, brinem o našim članovima. Vodim veliku studentsku organizaciju u doba pandemije.

Otkad sam prvi put kročila u BEST-ovu kancelariju kao jedan od članova, trudila sam se da doprinesem na sebi svojstven način, da uložim svoje vreme i energiju u nešto veće od mene same. Prošla sam kroz različite timove, u nekima sam bila član, druge sam koordinisala, organizovala projekte, sastanke, širila duh koji posedujem, čvrsto se držala naše vizije i misije, negovala naše vrednosti. 

BEST mi je omogućio da upoznam i razvijem sebe, iskusim neverovatne trenutke i emocije, pronađem divne ljude i uvek ću biti zahvalna na svemu što mi je dao i što će mi tek dati. 

Imala sam priliku da otkrijem ono u čemu istinski uživam, a to je da pružim ljudima oko sebe ruku, prepoznam njihove kvalitete i pomognem im da dostignu svoje ciljeve. 

Želeći da pružim ovoj organizaciji i njenim ljudima još više, došla sam na poziciju predsednika i s ponosom držim BEST Beograd u svojim rukama, čak i kroz ova manje lepa vremena.

Šta znači biti na čelu organizacije u doba pandemije?

BEST još od 1989. godine neguje kulturne različitosti i omogućava studentima tehnike da se kroz rad, učenje i napredovanje u različitim sferama približe kolegama drugačijih kulturnih pozadina i porekla, a sličnih interesovanja i struke. 

Danas, 2020. godine, vizija kojoj stremimo nas gura da prebrodimo sve neprilike i promene koje su nas zadesile u poslednje vreme, uz veliku pomoć nezamislivog entuzijazma i motivacije svih naših članova. Energija koju nosi volontersko srce je ono čime se najviše ponosimo i što nikada neće biti potrošeno, jer se sopstvenim deljenjem ona samo pojačava i širi. 

Duh koji BEST nosi sa sobom je atmosfera koju možete osetiti dok se družite, učite i radite sa nama. To su konci koji čvrsto drže naše projekte i sve mehanizme što stoje iza njih. Dokle god posedujemo i širimo taj duh, BEST će trajati i sa ponosom se nositi, a iza njega stoji svaki student koji je prošao kroz naše prostorije, svaki fakultet koji nas je gurao u učenju i razvijanju, svaka kompanija i organizacija koja je pružila ruku podrške budućim nosiocima ovog društva.

Prepreke i izazovi koji su nekada izgledali nepremostivo su nas godinama pripremali za nešto većih razmera, stoga smo danas dovoljno snažni da na svojim mladim plećima nosimo teret ovog sveta. Danas smo spremni da budemo čvrsti stubovi našeg društva i pokrećemo ga svojom energijom.

Danas smo svi BEST više nego ikad.