BEST Design Week


BEST Design Week je seminar dizajna i brendiranja koji se 2015. godine peti put za redom održao u Beogradu od 30. maja do 6. juna u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd u saradnji sa italijanskom školom mode i dizajna Accademia del Lusso. Studenti svih tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu imali su priliku da učestvuju u radionicama i predavanjima eminentnih predavača iz oblasti brendiranja, grafičkog i web dizajna.

Cilj projekta je da se studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu omogući da savladaju ili usavrše principe dizajna i brendiranja. Kroz interaktivan rad sa predavačima u softverskim programima studenti će tokom pet dan programa doći do finalnog dizajnerskog proizvoda.

Seminar se sastoji iz tri radionice:

Design Basic – namenjen je studentima koji se do sada nisu susretali sa web dizajnom, a žele da nauče osnove dizajna kroz rad u programima Adobe Photoshop i Adobe Illustrator.

Design Advanced – namenjen je studentima Arhitektonskog fakulteta koji već imaju osnovno znanje iz oblasti dizajna i brendiranja. Arhitektonski fakultet je prepoznao značaj ove radionice, a njenim polaznicima je omogućeno da dobiju 2 ESPB boda. (Evropski sistem prenosa i akumulacije bodova).

User interface/User Experience Design – predstavlja relativno novu granu IT industrije orijentisanu na kreiranje brzih korisničkih aplikacija i ima za cilj da omogući vezu između softvera i čoveka, tako da softver bude što pogodniji i razumljiviji za rad. Za učešće u ovoj kategoriji takmičenja prijavljivaće se studenti koji poseduju osnovno znanje web programiranja i rada u programima Adobe Photoshop i Adobe Illustrator.

Po završetku seminara, svi učesnici dobijaju sertifikat o učešću na BEST Design Week-u.

Značaj projekta su prepoznali Grad Beograd, Univerzitet u Beogradu, DEVANA Technologies, Mad Head Games, Comtrade, Tech1, Crater Studio, Coca-Cola Hellenic kao i mnogi drugi.