Svečanost povodom 15 godina postojanja lokalne BEST grupe Beograd održaće se 15. decembra u svečanoj sali Jugoslovenske Kinoteke. Pored članova organizacije, ovoj svečanosti prisustvovaće predstavnici Univerziteta, kompanija i medija sa kojima smo uspešno sarađivali tokom ovih 15 godina.

Ideja o osnivanju BEST-a Beograd javila se na leto 2002. godine, kada je Jelena Murić-Nešić, tada studentkinja Tehnološko-metalurškog fakulteta, posetila letnji seminar koji je organizovala lokalna BEST grupa Alborg, kao prvi student Univerziteta u Beogradu na ovakvom događaju. Upoznavši se sa BEST-om i svim vrednostima organizacije, ona  je po povratku u Beograd poželela da širi duh, misiju i viziju BEST-a i na našem Univerzitetu. Uz pomoć par studenata sa Tehnološko-metalurškog fakulteta, moralnu i materijalnu pomoć Tehnološko-metalurškog fakulteta i podršku rektorata Univerziteta u Beogradu napisana je prijava za učlanjenje Univerziteta u Beogradu u Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST. Ono što je usledilo, postalo je istorija – pre tačno petnaest godina, novembra 2003. godine postali smo član BEST-a na Predsedničkom sastanku u Belgiji.

Za ovih 15 godina, Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd,

postala je jedna od najprepoznatljivih studentskih organizacija na Univerzitetu u

Beogradu, koja pokriva 18 fakuleta i trenutno broji preko 150 aktivnih članova.

Kroz naše projekte – akademske seminare i kulturne razmene, inženjerska i programerska takmičenja, trudimo se da povežemo studente Univerziteta u Beogradu sa njihovim kolegama iz Evrope.