BEST Design Week 2015. godine

“BEST Design Week” je besplatni seminar dizajna i brendiranja koji se održao peti put za redom u Beogradu od 30. maja do 6. juna 2015. godine, u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd u saradnji sa italijanskom školom mode i dizajna Accademia del Lusso. Tokom pet dana trajanja seminara, studenti svih tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu imali su priliku da uz pomoć eminentnih predavača, steknu znanja iz oblasti brendiranja, ali i da savladaju rad u softverskim programima za dizajn.

Glavne organizatore događaja možete pronaći na sledećem linku Organizatori 2015, kao i predavače na Predavači 2015.

Cilj seminara je da studentima omogući da kroz niz besplatnih treninga unaprede svoje veštine u ovoj oblasti koju prepoznajemo kao neophodnu komponentu modernog obrazovanja. Seminar sadrži teorijski deo, kroz koji će se studenti upoznati sa pojmovima brendiranja, kreiranja vizuelnog identiteta i dizajna, ali i praktični deo, koji će se odnositi na rad u softverskim paketima za dizajn. Na taj način će seminar obuhvatiti oblast obrade fotografija i dizajn publikacija.

Seminar se sastojao iz tri radionice: 

Design Basic  namenjen je studentima koji se do sada nisu susretali sa web dizajnom, a žele da nauče osnove dizajna kroz rad u programima Adobe Photoshop i Adobe Illustrator.

Design Advanced – namenjen je studentima Arhitektonskog fakulteta koji već imaju osnovno znanje iz oblasti dizajna i brendiranja. Arhitektonski fakultet je prepoznao značaj ove radionice, a njenim polaznicima je omogućeno da dobiju 2 ESPB boda. (Evropski sistem prenosa i akumulacije bodova).

User interface/User Experience Design – predstavlja relativno novu granu IT industrije orijentisanu na kreiranje brzih korisničkih aplikacija i ima za cilj da omogući vezu između softvera i čoveka, tako da softver bude što pogodniji i razumljiviji za rad. Za učešće u ovoj kategoriji takmičenja prijavljivaće se studenti koji poseduju osnovno znanje web programiranja i rada u programima Adobe Photoshop i Adobe Illustrator.

Best Design Week podstiče studente da rade na sopstvenom usavršavanju u oblastima koje na svojim studijama nisu u mogućnosti da usavrše. Radionica predstavlja idealnu priliku da studenti kroz interaktivan pristup savladaju osnovne principe dizajna i tako dođu do kvalitetnog dizajnerskog rešenja.

Po završetku seminara, učesnici su dobili sertifikat koji su potpisali organizatori i predavači.

Na ovaj način BEST Beograd želi da doprinese komplementarnom obrazovanju studenata i daljem razvoju njihove profesionalne karijere. Planiramo da seminar u godinama koje dolaze postane prepoznatljiv brend Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd. Projekat su podržali Grad Beograd, Univerzitet u Beogradu, DEVANA Technologies, Mad Head Games, ComTrade, Tech1, Crater Studio i Coca-Cola Hellenic.