BEST Design Week 2012. godine

“BEST Design Week” je seminar dizajna i brendiranja koji se održao u Beogradu od 17. do 21. decembra 2012. godine, u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd u saradnji sa međunarodnom školom za edukaciju i informatiku ITAcademy. Tokom pet dana trajanja seminara, studenti svih tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu su imali priliku da, od strane eminentnih predavača, steknu znanja iz oblasti brendiranja, ali i da savladaju rad u softverskim programima za dizajn.

Glavne organizatore događaja možete pronaći na sledećem linku Organizatori 2012, kao i predavače na ovom Predavači 2012

Cilj seminara je da studentima omogući da kroz niz besplatnih treninga unaprede svoje veštine u ovoj oblasti koju prepoznajemo kao neophodnu komponentu modernog obrazovanja. Seminar sadrži teorijski deo, kroz koji će se studenti upoznati sa pojmovima brendiranja, kreiranja vizuelnog identiteta i dizajna, ali i praktični deo, koji će se odnositi na rad u softverskim paketima za dizajn. Na taj način će seminar obuhvatiti oblast obrade fotografija i dizajn publikacija. Predavanja su bila organizovana u prostorijama međunarodne škole za edukaciju i informatiku ITAcademy (ulica Cara Dušana 34, Zemun) – www.it-akademija.com

Best Design Week podstiče studente da rade na sopstvenom usavršavanju u oblastima koje na svojim studijama nisu u mogućnosti da usavrše. Radionica predstavlja idealnu priliku da studenti kroz interaktivan pristup savladaju osnovne principe dizajna i tako dođu do kvalitetnog dizajnerskog rešenja.

Po završetku seminara, učesnici su dobili sertifikat potpisan od strane organizatora.

Na ovaj način BEST Beograd želi da doprinese komplementarnom obrazovanju studenata i daljem razvoju njihove profesionalne karijere. Planiramo da seminar u godinama koje dolaze postane prepoznatljiv brend Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd.

Projekat su podržali Univerzitet u Beogradu i Grad Beograd.