Regionalno inzenjersko takmicenje

251879_480707248632351_1808567075_n

Inžinjersko regionalno takmičenje – EBEC Balkan, u organizaciji BEST-a (Board of European Students of Technology) u Sofiji 26.-30. April 2013. Međunarodni EBEC Balkan tim u saradnji sa lokalnom BEST grupom Sofija organizuje inženjersko takmičenje studenata Evrope na kome će učestvovati studenti iz: Srbije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Bugarske.
Takmičari će se na regionalnom takmičenju EBEC Balkan kvalifikovati za finalno takmičenje na Evropskom nivou EBEC Final koje se održava 1.-8. avgusta u Varšavi. Svi učesnici regionalnog takmičenja EBEC Balkan su pobednici lokalnih inžinjerskih takmičenja EBEC Local u: Beogradu i Nišu (Srbija), Skoplju (Makedonija), Mostaru (Bosna i Hercegovina), Podgorici (Crna Gora) i Sofiji (Bugarska).

U beogradskim timovima su studenti fakulteta Organizacionih nauka,Mašinskog, Elektrotehničkog, Fizičkog, Tehnološko-Metalurškog fakulteta, a u timovima iz Niša studenti Elektronskog i Mašinskog fakulteta.

Samo takmičenje je najznačajniji deo događaja. Timovi od po četiri studenta takmičiće se u dve kategorije – Case Study i Tim Dizajn. Case Study zahteva od studenata da se stave u ulogu lidera kompanije rešavajući realne probleme kroz teorijski pristup, druga kategorija Tim Dizajn im daje mogućnost da pokažu spretnost – moraće da naprave funkionalni model sprave koja obavlja odgovarajuću operaciju kao odgovor na zadatu temu. Obe kategorije testiraju inženjerski način razmišljanja i kreativnost, takođe timovi će morati da pokažu timski rad i komunikaciju da bi uspeli da savladaju zadatke i ostvare uspeh.

Događaj je podržan od strane: Energoprojekt, Hemofarm fondacija, Asseco i Tehničkog Univerziteta u Sofiji.