Poseta observer BEST grupi Mostar

Predstavnici BEST-a Beograd bili su u radnoj poseti Tehničkom klubu Univerziteta Džemal Bijedić u Mostaru od 16. do 21. decembra 2011. godine. Cilj posete je bio pored upoznavanja i druženja sa novom posmatračkom grupom BEST-a i održavanje stručnih treninga koji će pomoći da dobiju punopravno članstvo u BEST-u.

Predstavnici Tehničkog kluba su u subotu održali BKT (eng. BEST Knowledge Transfer) osnovni trening za svoje članove. Tokom treninga svi novi članovi su imali priliku da se upoznaju sa pravilima i načinom rada BEST-a.

U nedjelju su u prostorijama Fakulteta informacionih tehnologija održani treninzi za PR, odnose sa javnošću, i FR, prikupljanja sredstava za projekte. Trening za PR je održala Marija Gogić, koordinator za odnose sa javnošću BEST-a na internacionalnom nivou, dok su trening za FR održale Slavica Mladenović i Danijela Popović, iskusni članovi BEST-a Beograd.

U ponedjeljak je održan trening Project Managment – upravljanje projektom, koji je vodio Živojin Gajić, bivši sekretar Izvršnog odbora BEST-a Beograd.

U sklopu ove posete naši članovi su zajedno sa predstavnicima Tehničkog kluba imali sastanka sa rektorom Univerziteta i predstavnicima Unije studenata.

Tehnički klub Univerziteta Džemal Bijedić – Observer BEST Group Mostar je studentski klub posvećen izučavanju, promovisanju i unapređivanju tehničkih fakulteta. BEST Beograd je u avgustu 2011. godine dobio ulogu mentora posmatračke BEST grupe Mostar sve dok ne postane punopravni član u BEST-u tj. da dobije status lokalne BEST grupe

Vest izašla i u bosanskim medijima na:

http://evjesnik.info/clanak.php?vijest=radna_posjeta_studenata_univerziteta_u_beogradu_univerzitetu_u_mostaru&kategorija=kronika

http://tehnografija.net/dogadaji/radna-posjeta-studenata-tehnike-univerziteta-u-beogradu-univerzitetu-u-mostaru/

http://www.bljesak.ba/web/article.aspx?a=a14c3026-3431-490a-b91a-7f8afdd2d374&c=3c3fcd98-f64c-48fc-a8de-6dbe470fafae