Najveći međunarodni Red Bull umetnički projekat u istoriji

NAJVEĆI MEĐUNARODNI RED BULL UMETNIČKI PROJEKAT U ISTORIJI

rbca1

Red Bull Collective Art se zasniva na tehnici ‘Cadavre exquís’ i dovodi je u digitalno doba

Cadavre exquís je kolaboraciona tehnika prvi put upotrebljena od strane nadrealista još davne 1925. godine. To je metod kojim se više nepovezanih reči ili slika povezuje u jednu celinu. Učesnici postepeno doprinose tako što vide samo kraj rada umetnika pre njih i na osnovu toga kreiraju svoj deo ili poštovanjem određenog pravila kako bi svi doprineli stvaranju jednog kolektivnog umetničkog dela.

U periodu od dve nedelje Red Bull Collective Art će objediniti ljude širom sveta u ovom kreativnom procesu, stvarajući jedno nenadmašno umetničko delo na internacionalnom nivou.

Red Bull Collective Art je otvoren za sve, od dizajnera i umetnika preko fotografa i publicista –  bitno je samo da ih povezuje zajednički cilj – da kreiraju nešto i podele to sa svetom. Kroz ovaj projekat Red Bull u saradnji sa Adobe-om pruža talentovanim pojedincima šansu da učestvuju u kreiranju nečega što bi moglo postati najveće i najraznolikije umetničko delo na svetu.

Kako funkcioniše?

Centar projekta Red Bull Collecitve Art je web stranica. To je alatka za pretraživanje i interakciju sa inspirativnim umetničkim delima i njihovim stvaraocima širom sveta.

www.redbullcollectiveart.com

Korisnik se registruje online i ima priliku da izabere termin za učestvovanje. Jednostavno preuzima obrazac i uz pomoć bilo koje tehnike i stila radi na slici. Po završetku kači svoj rad koji se onda pridružuje celokupnom delu. Sajt će omogućiti globalnu interakciju ljudi tokom projekta.

Sa aktivacijom u 85 zemalja, Red Bull Collective Art će postati unikatno kolaboraciono umetničko delo, napravljeno u potpunosti digitalnim putem i viđeno od strane publike širom sveta.