Mladi inženjeri se takmiče u osmišljavanju najkreativnijih rešenja

BEST Beograd organizuje lokalno inženjersko takmičenje BelgradeLEC, koje će se održati 12. marta 2011. godine na Mašinskom fakultetu sa početkom u 10h. Takmičenje je namenjeno studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, koji se mogu prijaviti individualno ili u okviru već oformljenog tima od četiri člana preko sajta http://lec.best.rs/ do 8. marta.

Ekipe stavljaju na probu svoja znanja iz oblasti tehnike, kao i timski rad, komunikaciju i kreativnost u jednoj od dve kategorije – timski dizajn (team design) ili studija slučaja (case study), a zahtevi takmičenja definišu se tako da ne favorizuju nijedan obrazovni profil.

Na dan takmičenja održaće se i predavanja, kao i sajam nauke koji će biti otvoren od 10h do 18h. Na sajmu nauke će se predstaviti instituti i fakulteti sa Univerziteta u Beogradu i ekološka organizacija koja se bavi reciklažom, sa ciljem da se poveća saradnja između studenata i budućih studenata sa Univerzitetom i da se promoviše zaštita životne sredine među mladima. Ulaz na dan održavanja takmičenja i sajma nauke će biti besplatan za sve posetioce.

Leave a Reply