Internacionalna jesen u Beogradu

Tokom deset dana u Srbiji će gostovati 12 studenata iz Rige (Letonija) i 12 studenata iz Istanbula (Turska). Skup organizuje Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd od 05. do 15. septembra ove godine.

Ovaj događaj karakterističan je po tome što radi na jačanju međunarodnih odnosa studenata tehnike, čime oni dobijaju mogućnost da razmene iskustva o načinu studiranja i usavršavanja kolega s drugih univerziteta. Takođe, naši studenti imaće priliku da posete univerzitetske centre Rige i Istanbula.

Za vreme ovog skupa u Srbiji, studenti iz Letonije i Turske moći će da upoznaju znamenitosti našeg glavnog grada, srpske kulture, načina života i rada njihovih kolega radi unapređivanja prilika za stručno i komplementarno usavršavanje studenata tehnike širom Evrope.

BEST Beograd

 Takođe će imati priliku da posete Muzej Nikole Tesle gde će videti pronalaske bez kojih današnjica ne bi mogla, Hram Sv. Save koji je najveći srpski pravoslavni hram, Beli dvor kao i Milošev Konak u Topčideru, zatim Narodnu škupštinu i druge znamenitosti našeg grada.

Tokom proteklih sedam godina, podsredstvom BEST-a Beograd, na kurseve, takmičenja i druge događaje širom Evrope otputovalo je preko 800 domaćih studenata, a u Srbiji je gostovalo gotovo 1.200 studenata iz inostranstva.