Joint Board training

Novoizabrani izvršni odbor BEST-a Beograd otputovao je 18. novembra 2011. godine u Niš na prvi “Joint Board Training” u regionu. Tamo su imali prilike da sa članovima izvršnih odbora lokalnih BEST grupa iz Niša, Novog Sada, Sofije i Skoplja razmene iskustva i ideje za narednu godinu, raspravljaju o bitnim pitanjima i događajima za region i prisustvuju izuzetno korisnim treninzima: Emotional Intelligence in Leader ship, Change management, Strategic Networking, Personality types and Team Dynamic,s Conflict Solving and Motivation Facilitation & How to be effective.

Držali su ih treneri BEST-a na internacionalnom nivou Anastasiya Tumanova iz Lviva i Ivana Ivanović  iz Niša. “Joint Board Training” imao je za cilj da okupi novoizabrane bordere lokalnih BEST grupa iz regiona i da im omogući obuku iz osnovnih veština potrebnih za vođenje jedne velike organizacije kao što je BEST. To su bili prvi koraci na njihovom putu ka sticanju borderskog ikustva.

Pored treninga organizovana su i predstavljanja godišnjih planova svake lokalne grupe, kao i brainstorming koji je imao za  cilj unapređivanje svakog pojedinačnog plana. Takođe, borderi su u međusobnim diskusijama razmenjivali svoja iskustva na nivou regiona. Na kraju radnog dela održana je i prezentacija o BEST-u na internacionalnom nivou i komentarisane su mogućnosti buduće saradnje na zajedničkim projektima.

Biranje izvršnog odbora BEST-a od sedam članova se dešava na Godišnjoj skupštini BEST-a koja se obično održava u oktobru mesecu i posle prenosa znanja sa prethodnog na novoizabrani bord on počinje sa vršenjem svoje dužnosti. Na taj način obezbeđen je kontinuiran prenos znanja sa člana na člana i svake godine novih sedmoro ljudi dobija priliku da vodi organizaciju.

Članovi izvršnih odbora lokalnih BEST grupa iz regiona