BEST u poseti Ambasadi Hrvatske

Razmena studenata tehnike Srbije i Hrvatske  se održala od 21. jula do 24. jula 2011. godine u Beogradu. Prilikom ove četvorodnevne razmene u organizacije lokalne grupe BEST Beograd, studentima je upriličen prijem u Ambasadi Republike Hrvatske.

Prijemu su prisustvovali zvaničnici Ambasade, PR Univerziteta u Beogradu Marjan Nikolić i predstavnici lokalnih grupa BEST Beograd i BEST Zagreb. Jedna od tema o kojoj su diskutovali bila je razmene iskustva o uslovima studiranja i mogućnostima zapošljavanja u ove dve države, o radu na jačanju veza između studenata tehnike koju omogućavaju ove dve lokalne grupe.

Prijem u Ambasadi Hrvatske

“Ova razmena predstavlja temelj plodne saradnje između naše dve države i pruža mogućnost povezivanja studenata sa budućim poslodavcima.Mislim da će se otvaranjem prema Evropskoj Uniji saradnja poboljšati” rekao je Mario Zadro, savetnik u Ambasadi Hrvatske u Beogradu.

Studenti tehnike Sveučilišta u Zagrebu su bili izuzetno zadovoljni kako prijemom domaćina tako i poseti u Ambasadi. Žarko Martinović, student Fakulteta elektrotehnike i računarstva u Hrvatskoj, ovom prilikom izjavio je: “Mislim da oni koji nisu članovi ove organizacije imaju manje šanse za posao ali ništa preterano, imam dojam da ako ste u BEST-u imate malo veće mogućnosti za zaposlenje jer radite na komunikacijskim veštinama.”