BEST na Međunarodnom info danu

U sredu, 18. maja 2011. godine na Fakultetu organizacionih nauka, održan je treći po redu Međunarodni info dan sa ciljem informisanja studenata o aktivnostima međunarodne saradnje Fakulteta i mogućnostima koje se u toj oblasti pružaju.

Učesnici događaja su institucije, organizacije i fondacije koje  promovišu ili  koordiniraju programima razmene, stipendiranja  studija  i obavljanja prakse u inostranstvu.

Tokom četvoročasovne prezentacije učesnika u Holu Fakulteta, na štandovima Nacionalne tempus kancelarije, Francuskog instituta, Nemačke službe za akademsku razmenu (DAAD), British Council-a,Fondacije Konrad Adenauer, Instituta Servantes, World learning  – Forecast programa, studentskih organizacija BEST i ESTIEM, studenti su mogli da dobiju informacije o konkretnim programima razmene,nastavku studija, obavljanju stručne prakse i učenja stranog jezika u inostranstvu.

Međunarodni info dan ‘11

Na početku je  prof. dr Mirjana Drakulić, predsednik Saveta Fakulteta i koordinator događaja pozdravila sve učesnike, goste i studente. Profesorka Drakulić je izrazila svoje zadovoljstvo što se Međunarodni info dan organizuje već treći put za redom i što je interesovanje studenata za događaje koje organizuje Sektor za međunarodnu saradnju i odnose s javnošću, sve veće.

BEST Beograd je ovom prilikom promovisao aktuelne Jesenje akademske kurseve koji se održavaju svake godine u različitim gradovima Evrope, na kojima studenti mogu uzeti učešće bez obzira na godinu studija ili prosek.

Akademski kursevi koje BEST organizuje su potpuno besplatni, a spisak kurseva može se naći na internet strani http://www.best.eu.org/student/courses/coursesList.jsp.

Celokupan  Međunarodni info dan je propraćen velikim interesovanjem studenata u sva tri segmenta događaja, koje je iskazano kroz brojna konkretna pitanja koja su postavljana učesnicima.

BEST Beograd, Međunarodni info dan ‘11