Beograd domaćin najvećeg inženjerskog takmičenja u Evropi

EBEC Final ( Europian BEST Engineering Competition ) je treća, ujedno i poslednja runda najvećeg evropskog inženjerskog takmičenja. Takmičenje kakvo je danas, prvi put održano je 2009. godine, a nastalo je 2002. godine po uzoru na takmičenje koje se održava u Kanadi. Danas na EBEC-u učestvuju studenti tehničko-tehnoloških struka sa 88 univerziteta iz 32 zemlje Evrope.

Finalnom inženjerskom takmičenju prethode lokalna runda, EBEC Beograd -Beogradski dani inženjera! koje se održava u Beogradu 8 godina unazad, zatim EBEC Balkan takmičenje koje je ove godine takođe održano u Beogradu. Studentska organizacija BEST Beograd, Univerzitet u Beogradu i grad Beograd ove godine izabrani su da budu domaćini finalne runde ovog takmičenja. Beograd će ugostiti više od 120 takmičara i preko 200 volontera u augustu 2016. godine.

Studenti tehničkih i tehnoloških struka Univerziteta u Beogradu prepoznaju EBEC kao jedno od vodećih studentskih takmičenja, to pokazuje i uspeh na prošlogodišnjem takmičenju u Rigi, gde su naši takmičari iz Beograda zauzeli treće mesto. Ove godine u Portu naši predstavnici su studenti sa Univerziteta u Nišu i Novom Sadu.

Više informacija o EBEC Final-u možete pronaći na  http://ebec.best.eu.org/index.php