Inženjerska takmičenja


Inženjerska takmičenja, koja iz godine u godinu postaju prepoznatljivija među studentima, okupljaju studente tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta. Takmičari stavljaju na probu svoja znanja iz inženjerskih oblasti, kao i timski rad, komunikaciju i kreativnost rešavajući zadati problem u ograničenom vremenskom periodu.

Studenti se takmiče u jednoj od dve kategorije – timski dizajn (team design) ili studija slučaja (case study), a zahtevi takmičenja definišu se tako da ne favorizuju nijedan obrazovni profil. Dobar timski rad je ključan za postizanje rezultata.

Vrste inženjerskih takmičenja koje BEST pruža:

  • Lokalno inženjersko takmičenje BelgradeLEC. Na ovom nivou takmičenja studenti mogu uzeti učešće ukoliko su sa tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Do sada smo organizovali tri izdanja lokalnog nivoa takmičenja – BelgradeLEC. Sajt http://best.rs/ebec-beograd.
  • Regionalno inženjersko takmičenje BalkanREC je nivo koji zavisi od ishoda na lokalnom nivou i na njemu se takmiče pobednici obe kategorije iz Novog Sada, Beograda, Niša, Patrisa i Skoplja. Prošle godine je BEST Beograd bio domaćin regionalnog nivoa takmičenja. Sajt http://ebecbalkan.org.
  • Evropsko inženjersko takmičenje EBEC. Predstavlja najviši nivo inženjerkih takmičenja i učešće isključivo zavisi od plasmana na regionalnom inženjerskom takmičenju. Sajt http://ebec.best.eu.org/.

Organizovanjem inženjerskih takmičenja, BEST Beograd teži ostvarenju jednog od osnovnih ciljeva svog delovanja – obogaćivanju procesa obrazovanja mladih inženjera i promociji društveno relevantnih načina za razvijanje njihovih potencijala.