Inženjerska takmičenja


Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd

„Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!“

Beogradski dani inženjera – EBEC Beograd (eng. European BEST Engineering Competition) je projekat koji ima za cilj da studentima tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, Univerziteta u Beogradu, pruži mogućnost da iskažu svoje veštine i sposobnosti učestvujući u lokalnom inženjerskom takmičenju, u dve kategorije – Timskom dizajnu i Studiji slučaja.

EBEC-2015-Timski-dizajn

Dani inženjera se održavaju svake godine, sredinom marta, na Tehnološko-metalurškom i Mašinskom fakultetu.

Studenti tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta će 2016. godine deveti put zaredom imati priliku da timskim radom iskažu, ali i razviju svoje potencijale rešavajući aktuelan i konkretan problem tokom takmičenja.

Timski dizajn (Team Design) predstavlja nakreativniju vrstu nadmetanja koje podrazumeva rešavanje problema konstruisanjem i dizajniranjem specifične naprave sa zadatom funkcijom poput: dizalice, katapulta, letelice, mosta ili muzičkog instrumenta. Na ovaj način, studenti će pokazati svoju kreativnost, tehničko znanje, sposobnost za rad u timu, kao i druge osobine koje treba da krase mladog inženjera.

Studija slučaja (Case Study) se odnosi na rešavanje tehničko-menadžerskog problema, koje zadaje kompanija određene inženjerske struke. U ovoj kategoriji, studenti će prezentovati svoja rešenja i tako testirati prezentacione sposobnosti, stečena znanja

Pobednici na lokalnom nivou, kvalifikovaće se za učešće na regionalnom EBEC Balkan takmičenju (eng. Balkan Regional Engineering Competition) koje će se ove godine održati u Podgorici. Potom, pobednici ovog nivoa odlaze na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC Final) koje će se održati u Beogradu u avgustu 2016. godine.

Na finalnom takmičenju u Rigi, EBEC 2014, takmičari sa Univerziteta u Beogradu zauzeli su treće mesto.

Za više informacija o događaju i načinu prijavljivanja posetite sajt www.best.rs/ebec-beograd ili facebook stranicu EBEC Beograd – Beogradski Dani Inženjera.