EBEC Beograd – Beogradski dani inženjera

 

 Ove godine od 13. do 17. marta održaće se drugi po redu “Beogradski Dani Inženjera - Upoznaj budućnost, probudi kreativnost, budi uspešan!”, u organizaciji lokalne BEST grupe Beograd. Sa obzirom da smo organizacija čiji su članovi proaktivni studenti tehnologije, prepoznali smo potrebnu za manifestacijom ovakvog tipa. To smo uvideli jer želimo da podsetimo na činjenicu da inženjeri čine bitan aspekat naše istorije, kao i da ukažemo na to da oni čine budućnost, kako Beogradskog Univerziteta - tako i samog Beograda i Srbije.

 Projekat je nastao iz želje da se mladim inženjerima omogući priliku da pokažu svoje znanje i veštine, da im se pruži dodatno obrazovanje na polju neformalnih veština, kao i da se promovišu pozitivne vrednosti koje jedan inženjer poseduje.

 EBEC Beograd – Beogradski dani inženjera, koje će se održati od 13. do 17. marta 2014. godine je prilika za studente tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta da kroz timski rad primene teorijsko znanje na rešavanje konkretnog problema i to u okviru takmičenja u tim dizajnu i studiji slučaja. Najbolje ekipe se kvalifikuju za učešće na Regionalnom inženjerskom takmičenju – EBEC Balkan (Balkan Regional Engineering Competition) koje će se održati u Nišu, odakle se najbolje ekipe šalju na Evropsko inženjersko takmičenje (EBEC – European BEST Engineering Competition) koje će se ove godine održati u Rigi.

"Upoznaj budućnost" - Meet the future

Studenti će putem prezenatcija i razgovora sa predstavnicima kompanije čuti koje su to inovacije ( nove ideje ) i programe koje nude studentima za usavršavanje.
Pored toga biće organizovana predavanja na aktuelne teme iz oblasti inženjerstva, koja će držati eminentni stručnjaci.

"Probudi kreativnost" - Awake creativity

Sajam nauke - Profesori i studenti sa Univerziteta u Beogradu će prezentovati svoje naučne radove i održati predavanja iz svojih područja, kako bi se promovisala inžinjerska dostignuća talentovanih studenata.

"Budi uspešan" - Be successful

BEST Beograd imam za cilj da kroz radionice i treninge poduči studente kako da rade u timovima, unaprede svoje prezentacione veštine, pisanju motivacionih pisama, projekata, ličnih biografija itd. Konačno, želimo pripremiti studente za buduće radno okruženje, a posladavcima obezbediti kvalitenije buduće zaposlene.

 

Back Arrow

BEST Beograd