BEST

 

Udruženje studenata tehnike Evrope – BEST Beograd

 

BEST (Board of European Students of Technology) je apolitična i neprofitna volonterska organizacija studenata tehnike, tehnologije i prirodnihnauka. Od 1989. godine omogućavamo komunikaciju, saradnju i razmenu studenata sa Univerziteta iz cele Evrope. Danas sa ponosom možemo reći da sa 96 lokalne grupe koje deluju u 34 evropske zemalje i dosežu do preko million studenata, važimo za jednu od najboljih studentskih organizacija u Evropi.

 

BEST Beograd je lokalna grupa Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Beograd postoji od 2003. godine i danas je jedna od najprepoznatljivijih studentskih organizacija na Univerzitetu u Beogradu, koji podržava sve njene aktivnosti. Glavne delatnosti udruženja su organizovanje stručnih kurseva, inženjerskih takmičenja i kulturnih razmena, kroz koje studenti pored usavršavanja u struci dobijaju mogućnost sticanja i neformalnog obrazovanja, kao i upoznavanja sa načinom studiranja svojih kolega iz inostranstva. Udruženje okuplja 230 studenata sa 17 tehničko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta Univerziteta u Beogradu. Postojimo od 2003. godine i do sada smo se izgradili u jednu od najbrojnijih i najprepoznatljivijih studentskih organizacija Univerziteta u Beogradu. U svakom trenutku naši aktivni članovi stiču vredno projektno iskustvo i razvijaju lične veštine organizujući događaje i učestvujući u projektima kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Za devet godina postojanja, preko BEST-a Beograd je na kurseve, takmičenja i druge događaje širom Evrope otputovalo preko 800 domaćih studenata, a u Srbiji je gostovalo gotovo 1200 studenata iz inostranstva.

 

Kompanije koje su sarađivale sa nama smatraju nas organizacijom koja se, uprkos činjenici da je sastavljena od studenata volontera, odlikuje profesionalizmom, a Univerzitet u Beogradu nas već tradicionalno podržava u svim našim akcijama.

 

Od događaja koje je BEST Beograd organizovao izdvajamo:

 

 

  • Quantity or quality, that is thequestion?, prolećni međunarodni stručni seminar , koji se bavio kontrolom kvaliteta i integrisanim menadžment sistemima održan na Mašinskom, Tehnološko-Metalurškom i Fakultetu organizacionih nauka u Beogradu. Generalni pokrovitelj projekta je bila kompanija Holcim, dok su edukativni partneri SGS, najveća svetska organizacija za kontrolu, ispitivanje, monitoring i sertifikaciju, Institut za standardizaciju Srbije, kao i ERSTE banka. Projekat je podržan od strane Univerziteta u Beogradu i Grada Beograda. 
  • Best Design Week, u decembru 2012. godine, na kome je učestvovalo 30 studenata Univerziteta u Beogradu,  gde su imali treninge i predavanja na temu dizajna. Na kraju su imali takmičarsku radionicu gde su pokazali svoju kreativnost potkovani znanjem iz različitih oblasti stečenih na seminaru.
  • JobFair, sajam poslova za studente i diplomce tehnicko-tehnoloških i prirodno-matematičkih fakulteta, već deveti put za redom, sa ciljem sprečavanja odliva mozgova i  nalaženje posla i prakse svršenih studenata.
  • Prolećni kurs „Together we make flying safe“ u maju 2012. godine, organizovan u saradnji sa Saobraćajnim i Mašinskim fakultetom, a uz podršku Vazduhoplovnog saveza Srbije i avio kompanije Prince Aviation, kao i Vojske Srbije - Komanda Vazduhoplovstva i Protivvazduhoplovne odbrane (edukativni prijatelj seminara), uz učešće 24 studenata iz Evrope;
  • Lokalno inženjersko takmičenje – BelgradeLEC u martu 2012. godine, na kome je učestvovalo po 40 studenata Univerziteta u Beogradu u dve kategorije – timski dizajn (Team Design) i studija slučaja (Case Study);
  • Best Design Week – Seminar dizajna i brendiranja u decembru 2011. godine, organizovan u saradnji sa ITAcademy, na kome je 30 studenata Beogradskog univerziteta usavršilo svoje znanje na polju dizajna i brendiranja uz pomoć renomiranih predavača;
  • 29. Evropska konferencija studenata tehnike u aprilu 2011. godine, podržana od strane Ministarstva omladine i sporta, kao i Ministarstva prosvete i nauke, okupila je preko 300 studenata tehničkih fakulteta sa 93 univerziteta iz 30 evropskih zemalja;

 

Za više informacija o udruženju BEST Beograd posetite sajt www.best.rs.

 

 

 

 

BEST Beograd