milenaMilena Ivanović, M. Arch

Nesuđena glumica! U prošlom životu je bila vitez… Nakon brojnih republičkih priznanja iz oblasti glume i recitovanja, Milena se odlučuje na jedini logičan potez i upisuje Arhitektonski fakultet. Leta gospodnjeg 2014. godine stiče zvanje master inženjera arhitekture. Trenutno radi kao saradnik u nastavi na pomenutom fakultetu, na predmetima iz oblasti urbanizma i urbanog dizajna. Širok spektar nespojivih interesovanja, omogućava joj da se 2008. uvrsti među 50 najboljih srednjoškolaca Srbije. Učestvovala je na preko 20 međunarodnih takmičenja i konferencija iz oblasti tehnike i menadžmenta. Sa timom osvaja prvo mesto na 23. Međunarodnom salonu urbanizma. Član ekipe „neprikosnovenih scenografa“ KST-ovih maskenbala. Prošla je kroz organizaciju velikog broja projekata. Volonterizmom se bavi od ne tako davne 2005. godine. Bila je član Izvršnih odbora lokane grupe Junior Achievement-a i BEST-a Beograd, na poziciji PR-a. Saradnik u nastavi: Stefan Zrnović

slikaŽarko Stamenić, M. Arch

Sa 4 godine Žarko je pošao u muzičku školu! Tamo se nije dugo zadržao, pošto je umesto da peva i taktira uz “na kraj sela žuta kuća”, nacrtao prethodno pomenuti objekat sa kompletnim susedstvom, uličnom rasvetom, automobilima, zelenilom, ljudima… Izvukao je pouke i od tada je svu svoju energiju usmerio na dizajn, arhitekturu, ilustraciju, scenografiju i slične medije… Od 2013. godine ima zvanje master inženjera arhitekture. Kao koordinator za publikacije sajma poslova JOBFAIR 13 predvodio je tim dizajnera zaduženih za grafičku prezentaciju događaja. Trenutno se trudi da radi paralelno na prostornim i grafičkim zadacima. Višestruko je nagrađivan na studentskim i internacionalnim konkursima. Od 2010. godine njegovi radovi su često svrstavani u oficijalnu selekciju Salona arhitekture. Žarko i dalje voli da peva iako ne ume.

ReljaRelja Ivanić, arhitekta i fotograf

Relja je arhitektonski fotograf, koji u saradnji sa arhitektama radi na stvaranju originalnih i ikoničkih prikaza arhitekture. Završio je master studije na Arhitektonskom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Stacioniran je u Srbiji ali je njegov rad poznat širom sveta. Urednik je fotografije i ko-osnivač srpske platforme za savremenu arhitekturu SuperProstor – portala za arhitekturu i kulturu prostora u Srbiji i regionu jugoistočne Evrope. Osim praćenja događaja, konkursa i kritičkog pogleda na procese u prostoru kroz uporedne analize, foto-reportaže, intervjue, prikazom aktuelnih realizacija stvaraju bazu podataka arhitekture u regionu, kao podlogu za informisanje, analize i promociju struke. Relja će u okviru Design Basic radionice održati predavanje na temu fotografije u dizajnu.

EmilEmil Esov, M. Arch

Emil je po struci diplomirani inženjer arhitekture. Od malih nogu je bio zaljubljenik u kompjuterske igre i sanjao da radi u toj industriji ali nije znao kako… sve dok nije video zastareli oglas za posao u game development firmi. GAME. DEVELOPMENT. FIRMI. U SRBIJI. Zvučalo je neverovatno ali tako je san i počeo. Ušao je u Mad Head Games na mala vrata kao freelancer 3D artist da bi zatim počeo i da radi za stalno u studiju. Tri godine odine kasnije, Emil je senior producent, vodi HOPA (Hidden Object Puzzle Adventure) igre i radi praktično na svim stadijumima razvoja igara. U studiju je i našao druge lude glave koje dele iste snove. Ima 8 godina iskustva u radu sa 3D Maxom, kroz arhitektonsku vizualizaciju, modelovanje i kompozitovanje scena i animacija za igre. Emil će biti vaš predavač na Design Advanced radionici.

EleonoraEleonora Sergijević, dizajner

Eleonora je Tech1 dizajn  mentor i Kreativni direktor Omnis design studia. U periodu od preko 10 godina učestvovala je u realizaciji stotine projekata u svim oblastima dizajna. Evangelista je User Oriented pristupa dizajnu, bilo da se radi o aplikaciji, veb sajtu, brendingu ili industrijskom proizvodu. Učesnicima radionice pomoćiće da razumeju međusobnu povezanost brendinga, UI dizajna i drugih faktora koji sačinjavaju uspešan UX i finalan proizvod kome se korisnici stalno vraćaju.

IvanIvan Hristić, marketing menadžer

Ivan je Tech1 marketing mentor i Marketing menadžer Omnis design studia. U svom radu fokusira se na integrisane marketinške komunikacije i kampanje. Učesnicima radionice približiće koncept određivanja ciljnih grupa i načina na koji početno istraživanje ponašanja i želja ciljne grupe utiče na finalni izgled proizvoda i načine predstavljanja finalnog proizvoda.

LeoLeo Ivanišević, marketing menadžer

Leo je Tech1 PR mentor i PR u P.R.A. public relations. Specijalizovao se za infografike i druge sažete načine direktne komunikacije. Iza sebe ima na desetine javnih predstavljanja i scenskih nastupa. Kao psiholog i menadžer marketinga i PR-a po profesiji, učesnicima će približiti uticaj boja i drugih dizajn elemenata na odabranu ciljnu grupu korisnika, kao i načine predstavljanja finalnog proizvoda.

AntunAntun Debak, dizajner

Antun je profesionalni dizajner iz Hrvatske sa više od 10 godina rada u industriji. S obzirom da je u svojoj karijeri stekao bogato iskustvo u raznim aspektima dizajna, te je od freelance radova za razne klijente došao do otvaranje sopstvene full-service dizajn agencije UX Passion – danas sebe naziva jednostavno “dizajnerom”, bez puno prefiksa ispred titule. Nemali broj puta su mu radovi bili nagrađivani a posebno se ističu skorašnje “The European Excellence Award 2013.” za najbolju aplikaciju u kategoriji mobilnih komunikacija i društvenih aplikacija, te “Stevie Award 2014.” za jednu od najboljih aplikacija u kategoriji eksperimentalnih i inovativnih komunikacija. Nedavno se pridružio Devana Technologies timu na poziciji “Head of Design”, kako bi izgradio i mentorisao dizajn tim i kompaniji pomogao da poboljšaju kvalitet product dizajna. U slobodno vrijeme voli pobeći u prirodu i planine (posebno starim VW kamperom), istražuje nepoznato, volontira za par društvenih organizacija i voleo bi da ne mora da spava kako bi stigao kreirati još više.

MilicaMilica Spasojević, UI dizajner

Milica je diplomirani grafički dizajner sa Visoke škole Likovnih i Primenjenih Umetnosti u Beogradu. Svoju karijeru započinje kao freelancer radeći pretežno u štampanim medijima. Znanje produbljuje počevši da radi kao web dizajner u startup­u Raspberry Technologies, gde započinje interesovanje za digitalne medije i funkcionalnost na web­u i šire. Trenutno radi na nekoliko freelance projekata, među kojima je i rad sa najvećim talentima iz Devana Technologies gdje kontinuirano unapređuje svoje znanje o UX dizajnu. Milica će biti jedan od vaših predavača na UI / UX radionici sa strane Devana Technologies kompanije.