Design Insight predstavlja skup predavanja na temu dizajna, novih alata, tehnologija i inovacija u dizajnu. Cilj je da studentima, zainteresovanim da se bave dizajnom, predstavimo nove proizvode i mogućnosti u svetu savremenog dizajna, bilo da se radi o grafičkom, web, arhitektonskom ili industrijskom dizajnu. Predavanja, u trajanju od sat vremena, održaće se tokom trajanja seminara. Predavanja su besplatna i otvorena za sve zainteresovane studente, bilo da su učesnici seminara ili ne.

 

Design Insight je skup predavanja u okviru projekta Face the Future, koji organizuje BEST Beograd, kao deo Beogradske godine inženjerstva. Face the future je skup radionica, tribina i poseta kompanijama, baziranih na novim inženjerskim trendovima, koje će se organizovati tokom čitave godine. Cilj projekta je da što veći broj mladih u Srbiji, kompanija, institucija i fakulteta bude uključen u promociju nauke i inženjerstva i podizanje svesti o njihovom značaju.

 

Svim studentima koji budu učestvovali u nekom od projekata Beogradske godine inženjerstva, biće omogućeno ostavljanje CV-ja u BEST Beograd CV bazi, i na taj način povećana mogućnost interakcije sa partnerskim kompanijama i mogućnost nalaženja zaposlenja ili prakse.

 

Projekat je podržalo Ministarstvo omladine i sporta.